Temat: Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa, Bydgoszcz

Opinie na temat uczelni: Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa, zlokalizwana w mieście: Bydgoszcz, województwo: Kujawsko - Pomorskie.

Nasze Zabawki

2

Odp: Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa, Bydgoszcz

Witam. Chciałbym ostrzec wszystkich zamierzających studiowac na Kujawsko-Pomorskiej Szkole Wyższej. Zanim zostałem studentem tej uczelni słyszałem różne opinie. Mówię sobie, a sprawdzę to..
Szkoła jest beznadziejna pod względem organizacyjnym. Wykładowcy mają wszystko w d...e, nagle wymagają wielkiej wiedzy na Egzaminach.. Dziekanat to tragedia- plany publikowane są 1 góra 2 dni przed zjazdem, co uniemożliwia zorganizowanie swojego czasu. Wpisy-wykładowcy się umawiają, nie przychodzą, ty czekasz jak głupi, a oni siedzą na kawce i gadają.. następnie: zaliczyłem 1 rok bez przeszkód (Geodezja i Kartografia,NST), nie mam mozliwości zebrac wszystkich wpisów do czasu zakończenia sem 2 (jestem zwodzony przez wykładowców-będę na nastepnym zjeżdzie...), więc muszę specjalnie przyjechac z zagranicy (gdzie zarabiam cięzko na 3 i 4 semestr) aby zebrac wpisy.. Poprostu tragedia.
W regulaminie studiów jest wyrażnie napisane że są 3 bezpłatne poprawki, w rzeczywistości za 3-cią trzeba płacic... Bez komentarza.

3

A jeszcze jedno: znajomi z grupy pisali 2 dni temu poprawkę z Geodezji, jestem pewien że wyniki będą we wrześniu i ludziska dowiedzą się ze za tydzień (góra tydzień) muszą pisac poprawkę. nie mówiąc już nic o tym że nie mogą planowac wakacji bo muszą by cały czas w gotowości, a wykładowcy mają wszystko w dupie!!!
Niejednokrotnie było tak że w piątek się dowiedzieli że w sobotę mają poprawkę...

Jeśli ktoś ceni swój czas to zdecydowanie odradzam studiowanie na KPSW w Bszczy!!

4

Jeśli chodzi o kwestię poprawek i sprawdzania, to jest to chyba dość powszechne zjawisko na uczelniach. Generalnie wiele zależy od samych prowadzących i nawet na pozornie dobrej uczelni tacy mogę się zdażyć, co za nic mają czas studentów.

Ale cóż... na szczęście studia nie trwają całe życie wink