Temat: Politechnika Krakowska, Kraków

Opinie na temat uczelni: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, zlokalizowana w mieście: Kraków, województwo: Małopolskie.

Nasze Zabawki

2

Odp: Politechnika Krakowska, Kraków

Uczelnia raczej ok. Ma trochę słabych punktów, jak na przykad odległość akademików od głównych budynków. Trzeba przejechać przez prawie całe miasto.

Druga sprawa to też rozsiane budynki po Krakowie - zmusza do przemieszczania się na dłuższe odległości i czasem można nie zdążyć na czas. Kolejna sprawa to kwestia parkingów. Np. na podchorążych jest parking, ale niedostępny dla większości studentów, choć stoi w połowie pusty. Zabrali studentom boisko na parking, a potem zabrali im też parking smile

3

Odnośnie parkingów: a na Warszawskiej? Czy studenci mogą gdzieś tam parkować czy w ogóle lepiej się w te okolice nie pchać z samochodem?

4

Moim zdaniem lepiej unikać Warszawskiej samochodem. Tzn. są pewne sposoby, by zaparkować w strefie, nie płacąc za to - ale nie jest to w pełni legalny proceder. Z pewnością dowiesz się o tym, jak zapytasz w pobliskich kioskach o odpowiedni długopis wink

Ale generalnie lepiej omijać tę okolicę samochodem. Można oczywiście wykupić też abonament miesięczny w strefie, ale to sporo kosztuje, a i tak nie ma gwarancji, że się znajdzie miejsce. Innym rozwiązaniem jest ewentualne parkowanie poza strefą - np. na alejach, ale wtedy kawałek trzeba przejść piechotą.

Kiedyś był parking, ale na jego miejscu powstały teraz apartamentowce hmm

5

studencik z pk napisał/a:

Kiedyś był parking, ale na jego miejscu powstały teraz apartamentowce hmm

No tak... Po co się głupio pytam.
Ech, zachciało mi się studiować na najlepszej polskiej uczelni... http://www.students.pl/wokol-studiow/ku … e-uczelnie wink
Cóż, zawsze zostaje parking galerii i przebieżka wte i wewte big_smile

6

No tak, ale parking w galerii jest płatny powyżej jednej godziny. Chyba, że masz na myśli bieganie co godzinę - gorzej jak będziesz miał jakąś klauzurę co trwa dłużej big_smile

7

Osz w mordę, rzeczywiście... Nigdy nie zdarzyło mi się tam parkować na dłużej niż dwie godziny tongue oj oj oj....
A tak przy okazji - jak to jest z tymi kierunkami zamawianymi na PK? Są czy nie ma? Bo PK jakoś się nie chwali za bardzo, piszą tylko, że w zeszłym roku  był program pilotażowy.

8

Niestety nic nie wiem na ten temat, bo jestem już pod koniec studiów i jakoś nigdy nie było okazji się o tym dowiedzieć czegoś więcej hmm