Temat: Politechnika Krakowska, Kraków
Opinie na temat uczelni: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, zlokalizowana w mieście: Kraków, województwo: Małopolskie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Opinie na temat uczelni: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, zlokalizowana w mieście: Kraków, województwo: Małopolskie.
Uczelnia raczej ok. Ma trochę słabych punktów, jak na przykad odległość akademików od głównych budynków. Trzeba przejechać przez prawie całe miasto.
Druga sprawa to też rozsiane budynki po Krakowie - zmusza do przemieszczania się na dłuższe odległości i czasem można nie zdążyć na czas. Kolejna sprawa to kwestia parkingów. Np. na podchorążych jest parking, ale niedostępny dla większości studentów, choć stoi w połowie pusty. Zabrali studentom boisko na parking, a potem zabrali im też parking ![]()
Odnośnie parkingów: a na Warszawskiej? Czy studenci mogą gdzieś tam parkować czy w ogóle lepiej się w te okolice nie pchać z samochodem?
Moim zdaniem lepiej unikać Warszawskiej samochodem. Tzn. są pewne sposoby, by zaparkować w strefie, nie płacąc za to - ale nie jest to w pełni legalny proceder. Z pewnością dowiesz się o tym, jak zapytasz w pobliskich kioskach o odpowiedni długopis ![]()
Ale generalnie lepiej omijać tę okolicę samochodem. Można oczywiście wykupić też abonament miesięczny w strefie, ale to sporo kosztuje, a i tak nie ma gwarancji, że się znajdzie miejsce. Innym rozwiązaniem jest ewentualne parkowanie poza strefą - np. na alejach, ale wtedy kawałek trzeba przejść piechotą.
Kiedyś był parking, ale na jego miejscu powstały teraz apartamentowce ![]()
Kiedyś był parking, ale na jego miejscu powstały teraz apartamentowce
No tak... Po co się głupio pytam.
Ech, zachciało mi się studiować na najlepszej polskiej uczelni... http://www.students.pl/wokol-studiow/ku
e-uczelnie ![]()
Cóż, zawsze zostaje parking galerii i przebieżka wte i wewte ![]()
No tak, ale parking w galerii jest płatny powyżej jednej godziny. Chyba, że masz na myśli bieganie co godzinę - gorzej jak będziesz miał jakąś klauzurę co trwa dłużej ![]()
Osz w mordę, rzeczywiście... Nigdy nie zdarzyło mi się tam parkować na dłużej niż dwie godziny
oj oj oj....
A tak przy okazji - jak to jest z tymi kierunkami zamawianymi na PK? Są czy nie ma? Bo PK jakoś się nie chwali za bardzo, piszą tylko, że w zeszłym roku był program pilotażowy.
Niestety nic nie wiem na ten temat, bo jestem już pod koniec studiów i jakoś nigdy nie było okazji się o tym dowiedzieć czegoś więcej ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź